Microstation: Importer koordinater og annoteringer fra Excel

Sagen: Jeg har opsamlet data med Promark 100 GPS, og ved at bruge GNSS postprocessing applikationen, som disse computere har, kan jeg sende oplysningerne til Excel.

Kolonnerne markeret med gule er koordinaterne øst, nord og deres respektive annotation; resten er kun information relateret til postprocessen.

Problemet: Jeg kræver, at brugere med deres versioner af Microstation, der har dataimporten.

excel koordinater microstation

Slanke måde at gøre det på

Hvis du importerer koordinaterne med Microstation med kommando lavet til dette, kun punkterne kommer, ikke etiketterne. På den lange måde importerede en bruger dem fra CivilCAD, hvilket gør det vidunderligt, så fra Microstation blev det åbnet, og det blev konverteret til dgn, som er det format, hvor de arbejder hver skide dag. Så… selvom jeg næsten gikJeg sætter pris på, at du har bedt mig om et forslag til, hvordan du gør det; skønt jeg dybt nede tror jeg, de gør det for at bevise, at kommandoerne ikke ruster. Det er bare den procedure, jeg har forklaret før med AutoCAD.

Sådan koordineres koordinater med Excel

At lave en vba ville være ideel, men som en brugerdefineret på hvilken dag vi konkluderede: Excel burde være mere produktiv end at lave regneark, her kombineres proceduren med Microstation-kommandoer (nøgle ind) med Excel-kommandoer (sammenkædede)

Oprettelse af et punkt med Microstation sker med kommandoen "stedpunkt", og hvis du vil placere det ved en bestemt koordinat, skal du bruge "xy =", altid ved hjælp af ordenseparatoren, som er semikolon (;). Således når du indtaster kommandoen sted punkt; xy = 388218.835,1566315.816 du bør tegne et punkt lige i den koordinat.

I tilfældet med Excel fungerer sammenkædningskommandoen sådan: sammenkædningskommando, åbne parenteser, angiv derefter alt, der skal sammenkædes, og luk til sidst parentes. Jeg forklarer det på en klagende måde, men det er ikke kompliceret, når det forstås og gøres mindst en gang:

Sammenkoble kommandoen = CONCATENATE vi åbner parenteser ( så kommando kommandoen er en tekst med sin semikolon, der adskiller kommandoen «Sted punkt» så kommaerne til at adskille den næste streng , så kommandoen i citater som det er tekst «Xy =» komma til at angive ny streng , og her vælger vi den respektive celle  C3 så kommaet til at angive ny streng , og kommaet i citater for adskillelse af koordinater '' komma til at angive den næste streng , celle, der indeholder den nordlige koordinat og det sidste semikolon D3,«;» Så lukker vi parenteser )

Det ville se sådan ud:

= CONCATENATE («sted punkt ;«, »xy =",C3, »,",D3, »;')

Når dette er gjort, kopierer vi bare formlen til de følgende kolonner som følger:

sted punkt; xy = 388218.835,1566315.816;
sted punkt; xy = 388219.911,1566320.28;
sted punkt; xy = 388216.28,1566320.868;
sted punkt; xy = 388215.36,1566316.473;
sted punkt; xy = 388211.706,1566317.245;
sted punkt; xy = 388212.713,1566321.593;

 

Sådan sendes det til Microstation

Denne tekst kan kopieres og indsættes direkte til kommandolinjen (nøglefunktioner nøgle i) og se, at punkterne er tegnet.

excel koordinater microstation

Men jeg kan også kopiere det til en txt- eller csv-fil, som jeg kan kalde som et script.

F.eks. Kaldes filen puntosgeofumadas.txt, og den er lagret i C; så for at kalde det skriver du nøglen i  @c: \ glowpoints.txt. Navnet bør ikke have mellemrum, og det foretrækkes at placere det på en let sti.

Importerer annoteringer

Det virker på samme måde, med forskellen om, at kommandoen ikke er punkt, men tekstikon:  sted tekstikon

Concatenamos af samme form, kommandostattekstikon, celle, der indeholder annotation, koordinater hvor teksten vil blive placeret:

= CONCATENATE ("stedtekstikon;", B3, »;», »xy =», C3, »,», D3, »;»)

Og så skal vi forblive på den måde.

sted tekstikon; 10; xy = 388218.835,1566315.816;
sted tekstikon; 11; xy = 388219.911,1566320.28;
sted tekstikon; 12; xy = 388216.28,1566320.868;
sted tekstikon; 13; xy = 388215.36,1566316.473;
sted tekstikon; 14; xy = 388211.706,1566317.245;
sted tekstikon; 15; xy = 388212.713,1566321.593;

Og der har de det

excel koordinater microstation

For at generere traversen ville det samme gøres, men med kommandostedslinjen med den forsigtighed, at punkterne skal have sekvens; hvilket ikke er tilfældet. Det ville være kommandostedslinje, startkoordinat, destinationskoordinat ...

Sikker på, at der er andre måder at gøre det på, og open source-programmer, der gør det vidunderligt. Men træning er nyttig til at strømline mit sind og i mit tilfælde forhindre, at mine kommandoer ruster.

6 Svar på "Microstation: Importer koordinater og kommentarer fra Excel"

 1. Jeg har ikke programmet ved hånden, men du bliver nødt til at placere den komplette kommando, som PLACE CIRCLE RADIUS.

  Luck.

 2. Hej ven, fremragende information, det er lykkedes mig at opdatere og endnu bedre løse situationer, som jeg troede ikke kunne gøres i mikrostation, jeg har et spørgsmål, der er relateret til emnet, der er diskuteret ovenfor af dig, hvordan importerer jeg en cirkel i stedet for et punkt som en brønhenvisning ? Jeg udførte alle de ovennævnte trin ved hjælp af som parameter: = CONCATENATE («placer cirkel; ... ..) og derefter taget til .txt og senere taget til at indtaste som @d: \ circle.txt, men jeg har ikke været i stand til at tegne dem, kunne du hjælp mig i den henseende?

  Greetings.

 3. Hej god morgen, jeg vil gerne vide, om du har en tutorial eller en note om, hvordan du laver en efterbehandling til et promark 200 gps i GNSS-løsningsprogrammet? Jeg har prøvet i flere dage, men det har jeg ikke været i stand til, fordi GPS kaster mig filtypen .csv ... Jeg venter på dit svar tak.

 4. Godt, ja, jeg fortæller dig, at sejrherren ikke kom til værkstedet, og da jeg ankom, ville jeg imponere dem med deres hjælp, og snarere havde de tilpasset andre ting, og jeg blev bange med det samme at spørge, hvordan de havde gjort ... hehe siger Victor, vi ledte efter hende i geofumadas ... Det er godt, at han altid støtter os, fordi han altid har været min mester i dette, også jeg gjorde det ikke ved test, jeg gjorde det, fordi jeg så, at de kunne forstå lidt eller intet med den tilbagevenden, der skulle gøres med civilcad, men virkelig alle i værkstedet var imponeret ...

  de hjælper os med at generere mere fuldt ud i de tusindvis af trick du kan gøre med pc'en, men en vejledning er altid nødvendigt, så de kan lære ..

  på teknikernes side TAKK, fordi jeg kun kan sige, at jeg guaoooo er en ost.

Kommentér

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.